(ВІДЕО) Прикордонники Львівського та Донецького загонів долучились до рекорду України з наймасовішого читання поеми «Катерина» Тараса Шевченка

НАЗАД
12 березня 2024 15:51

Флешмоб «Шевченко єднає» присвячено до річниці народження генія української поезії Тараса Шевченка. 210 учасників з 22 країн світу обʼєдналися та декламували рядки Кобзаря.

Прикордонники, рятувальники, депутати та урядовці, громадські діячі та бізнесмени, представники та представниці культури, освітяни, студенти та школярі разом прочитали «Катерину». На запрошення організаторів до встановлення рекорду долучились і прикордонники Львівського загону.

«Ми тішимося з того, що реалізували цей масштабний проєкт: було дійсно непросто обʼєднати 210 людей з усього світу. Але ми це зробили. Будь-яка справа, що робиться натхненно, сама собою є унікальною. А від унікальності до рекордності — лише крок», – зазначив в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Церемонія фіксації рекорду України відбулась учора в Міністерстві культури та інформаційної політики.

«Дякуємо всім за те, що долучилися до популяризації творів Тараса Шевченка в усьому світі. Цей кейс — гарна історія, яка, сподіваємося, матиме своє продовження», – зазначила генеральна директорка Книги світових рекордів Ганна Крисюк.

Щиро дякуємо за можливість бути частинкою цієї визначної події. Шануємо та поважаємо твори нашого видатного поета, які продовжують єднати та гуртувати український народ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси